Foredrag

I gamle dage kunne man som foredragsholder og skribent tillade sig at være kedelig. Det var næsten en dyd og antagelsen var, at jo mere kedeligt det var, jo klogere blev man. I dag lever vi i en anden tid med konkurrence fra andre medier. Det er derfor ikke nok, at det man siger, er rigtig, det skal også siges på en måde, så tilhørerne gider høre efter. Derfor er mit motto som foredragsholder, at ’gavne og fornøje’. Fornøjer man ikke, hører folk ikke efter og så kan man jo ikke gavne. Det har jeg øvet mig i gennem mange år.

Mine foredrag er altid skræddersyede til lejligheden. Det betyder ikke hver gang en genopfindelse af hele virkeligheden, men at det altid er forskellige elementer af fremtidsforskningen der er relevante i forskellige sammenhænge.

Kort fortalt opererer fremtidsforskeren med tendenser af mere kortsigtet karakter, megatrends – tunge og langsigtede tendenser, scenarier – alternative billeder af, hvordan fremtiden kunne blive og endelig wildcards, der er definerede som begivenheder, der er ekstremt usandsynlige, men ekstremt konsekvensrige, skulle de blive realiserede. Det vil altid være forskellige blandinger der er relevante i forskellige sammenhænge og de konsekvenser, der drages af de enkelte fremtidselementer er selvfølgelig også forskellige.

Nogle emne områder optræder selvfølgelig hyppigere end andre. Det drejer sig især om:

  • Fremtidens arbejdsmarked
  • Fremtidens uddannelse
  • Fremtidens sundhedsvæsen
  • Fremtidens virksomhed
  • Økonomisk krise – og hvad så?
  • Hvad skal vi leve af i fremtiden

Lad nu ikke disse mere konkret emner skræmme nogen væk. Hvis noget har en fremtid, vil det som regel med udgangspunkt i fremtidsforskningens værktøjer være muligt at sige noget om det og dermed gerne give den ønskede ’a ha’ oplevelse.

Mine foredrag har også erkendt globaliseringen, så et foredrag på engelsk og endda tysk er ingen hindring. Jeg har da også efterhånden holdt foredrag i store dele af Europa og også USA. Senest i Mexico.

Kontaktformular

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.